Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2010 23:17 - Как AdSense засичат измамите
Автор: stfu Категория: Технологии   
Прочетен: 840 Коментари: 0 Гласове:
1



Все още мислете да мамите AdSense? Не Можете. Това никога няма да ви отведе наняк. Можете да го направите с по-малки рекламни мрежи, но определено не с Google. Ето някои методи за откриване които могат да използват. Най-малкото, те разполагат с необходимите ресурси да направят това. 

IP адрес
Ако щракнете върху AdSensе с произход от същия IP адрес като IP адреса, използван за достъп до вашия профил в AdSense, Вашата сметка е маркирана. 

Бисквитка 
Много потребители у дома използват статични IP адрес за връзка с Интернет. В повечето случаи просто изключваите и включвате интернета отново и ще ви даде нов IP адрес. Но не забравяйте, Google е поставил бисквитки на вашия компютър. 

Други услуги на Google
Мислете си, че сте в безопасност, само защото сте се отписали от профила си в  AdSense? Помислете отново. Този път, помислете за тези: Gmail, Google Earth, Google Календар, Google Search, Google Toolbar, Google Talk, Google Карти, Google Desktop, Blogger, и така нататък, и така нататък. С широк спектър от услуги, които предлагат, Google може да проследи създателя на най-много (или може би почти всички) кликвания. 

Кликнете Модел 1
О, защо този компютър / IP адрес / човек е толкова клик-щастлив на този сайт, но никога не кликват върху рекламите на други сайтове? 

Кликнете Модел 2
И защо така е, че хората с достъп до тези сайтове директно (тип в URL или от маркер) са склонни да бъдат много по активни "Цъквачи" в сравнение с тези, посочени от търсачката или други сайтове? 

Кликнете Модел 3
И защо на "цъквачите" иска да посети и затвори, в сравнение с трети хора които сърфират няколко страници, преди да напуснат? 

Кликване-Rate (CTR)
Вашият CTR може да варира от 0.5% до 10%, но ако надвишава определен процент (вероятно около 10%), вие сте маркиран. 

Гео-Местоположение
Използвали ли сте Urchin (Google Анализ), преди? Тогава вие трябва да знаете, че Google може да проследи произхода на трафик, до наи малкото градче. Различни ПР не означава много. Ако кликванията в твоя сайт са много, насочени към една малка географска точка, ще бъдете маркирани бързо. 

Хардуерен адрес? 
MAC адреса на LAN карта, модем, рутер и работи почти като пръстови отпечатъци. Аз не съм сигурен дали Google може да следи това, но вероятно могат. Все пак всичките са вишисти, не помниш ли?  

Търсачка Класиране
Вашият сайт не се индексира в всеки саит за търсещи машини, които не са свързани с всички видни сайтове, но имат постоянно висок трафик? Това звучи като измама. Независимо от това дали тя е рекламно-вграден софтуер, спам, троянски кликбот, или умишлено инсталиран обмен на кликвания в мрежа, той не прави пари. 

Уеб дизайн
Какво ще кажете за "кликнете тук" или "подкрепете ни"? Google е най-добрата търсачка в света. Наистина ли е толкова трудно да се намерят тези думи?

Combo
Всеки един от тези методи за откриване може да изглеждат слаби. Но смесват ли се заедно, а не много кликове с измамите може да преминат през тези филтри. Дори и най-умните Кликботове ще им е трудно. 

Накратко, това е почти невъзможно... да се измами AdSense в дългосрочен план.

П.С. : Аз не работя за Google, нито познавам някой вътре в Google. Google може би или не използва тези методи за откриване на клик измамите. Бих смятал, че те имат много по-добър Механизъм за засичане на измами.
 


Тагове:   как,   местоположение,   adsense,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stfu
Категория: Забавление
Прочетен: 30943
Постинги: 9
Коментари: 1
Гласове: 6
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031